21 Ocak 2010 Perşembe

Kendinize hediye alın

Boş bir gününüzde şöyle Nuruosmaniye’ye doğru uzanın. Bu büyülü ortamda kaybolmadan önce, kendine İstanbul’un bu en eski yerleşim ve ticaret merkezini seçmiş genç bir tasarımcı ve onun tasarımlarıyla tanışın: Özlem Tuna. 1993’de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünden mezun olan Tuna, hem mücevher hem de ev eşyası tasarımı yapıyor. Design Zone isimli mağazası da işte Nuruosmaniye’de kapısını çalacağınız mekan. Orada neler mi göreceksiniz? Çok zevkli, farklı, değerli tasarımlar göreceksiniz. Bunlardan biri de Kapalıçarşı-Kubbe yüzük. İlk kez bir tasarımcı Kapalıçarşı’yı hatırlayarak bir mücevher yarattı. Kapalıçarşı-Kubbe yüzük ters çevrilmiş büyük bir kubbe parmağın üzerinde , garip, ters uyumsuz aynı Kapalıçarşı’nın şu anki konumu gibi. Özlem Tuna Kubbenin içini küflendirmiş. Sonra, seramik mikro mozaiklerle hazırlanan ‘Arzu-Keş’ mücevher koleksiyonu da göreceğiniz diğer tasarımlar arasında yer alıyor. Koleksiyonda yüzükler, kolyeler, küpeler yer alıyor. ‘Yürekten isteyen’ anlamına gelen bu koleksiyonunda tasarımcı Özlem Tuna seramik mikro mozaiklerle altın, gümüş, pırlanta, inci, turmalin gibi değerli taşlar ve madenler de kullanmış. Koleksiyon parçalarının isimleri de ilginç: Örneğin ‘Neşvet’ (Sevinç sarhoşluğu) küpe, ‘Neşvebahş’ (Keyif ve neşe veren) yüzük, ‘Neşvepembe’ (Keyif pembe) kolye. Daha neler mi? Rotanızı Nuruosmaniye’ye çevirmenizi öneriyoruz. www.ozlemtuna.com
Design Zone: Alibaba Türbe Sok. No: 21/4Nuruosmaniye - İstanbulT: 0212 527 92 85 0212 527 92 85

Sarayda müzik dinleyin, sergi izleyin
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un kültür ve sanat hayatında yepyeni kapılar açıyor. Üç sezondur sanat galerisinde çok önemli sergiler açılmasının yanı sıra, Çırağan Sohbetleri, Çırağan Okuma Günleri ve Klasik Müzik konserleriyle İstanbulluları sanatla buluşturuyor. Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nde 5 Şubat’a kadar Nazan Erkmen’in ‘Bir Bennudur İstanbul’ ilüstrasyon sergisi izlenebilir.
Çırağan Sohbetlerinde 19 ocak saat 19.30’da Aysel Çelikel katılıyor. Klasik Müzik Konserleri her ayın ilk ve son cumartesisi müzikseverlerle buluşuyor. Sabah 11.00’de başlayan konserler için önceden yer ayırtmak gerekiyor. Tel: 0212-326 46 46/8045 den Fethi Özcan ile görüşüp yer ayırtabilirsiniz Çırağan okuma günleri için de 0212-326 46 46/ 8430’dan Selim Özcan’dan bilgi alabilirsiniz.

Internette izleyin, dinleyin
İnternette sergi izlemek, resim sanatı hakkında bilgi edinmek hafta sonlarının vazgeçilmez keyfi olabilir. Eczacıbaşı’nın hazırladığı bu site hem bilgilendirici, hem de çok keyif verici. www.sanalmuze.org.
Fransız şarkılarını seviyorsanız http://www.malhanga.com/musicafrancesa/

1 yorum:

  1. Kahve odasına hoş geldin, ne iyi ettin de geldin :))))

    Sayende dört duvara kapanmış çalışırken dışarıda neler kaçırdığımızı; kaçanların ucundan tutmak istediğimizde nereden başlayacağımıza dair yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil