21 Şubat 2010 Pazar

Hafta sonu dünya turu
Koltuğunuzdan dahi kalkmadan dünyayı gezebilirsiniz.
Cumartesi-Pazar saat 17.10 NTV radyoyu açın, kapatın gözlerinizi ve “Laterna: Özge Ersu ile Bir Dünya Müzik” programını dinleyin. Paris, Londra, Reykjavik, Roma, New York, Viyana, St.Petersburg, Oslo, Cenevre, Buenos Aires…. Çok keyifli, ucuz ve öğretici bir gezi yapacaksınız; kuşkunuz olmasın. Özge Ersu profesyonel bir rehber. Tureb Turist Rehberleri Birliği tarafından “en çok gezen ve en değişik yerlere giden” birkaç rehber arasında gösteriliyor. Ayrıca Türkiye'nin Turizm Oscar’ı Skalite International Istanbul 2009’da Türkiye’nin En İyi Profesyonel Turist Rehberi ödülünü almış. Program gidilen şehirler hakkında ilk elden kitaplarda bulunmayan ilginç bilgiler vermesinin yanı sıra, “bi’dünya müzik” de dinletiyor. O “yörelerin” müzikleri bir yana konuyla ilgili rock, blues vs. de programı süslüyor. En önemlisi de didaktik olmayan son derece dinamik bir dille anlatıyor Özge Ersu. Yani kısaca dünyayı gezmenin en kısa yolu için NTV Radyo’nun başına geçin cumartesi ve pazarları (Pazar günü tekrar). Eğer konuyla ilgili daha çok bilgi isterseniz ww.ersu.net’i tıklayabilirsiniz.

Canım Türk kahvesi
Türk kahvesine hakkı teslim ediliyor.
Dünyanın en güzel kahvesidir Türk kahvesi. Her şeyi bir ritüeldir aslına bakarsanız: Pişirilmesi, sunulması, içmesi. Yabancı kahveler tahtına göz dikmiş olsa bile, son yıllarda bu olağanüstü lezzete hakkı tekrar teslim edilemeye başladı. Dikkat ederseniz artık çoğu kimse Türk kahvesini tercih ediyor. Ama yetmez, tüm dünyanın bu lezzeti keşfetmesi gerekli. İşte buradan yola çıkarak kurulmuş bir dernekten söz edeceğiz. “Türk Kahvesi Kültürü ve araştırmaları Derneği”. Çok yeni bir oluşum daha web siteleri bile yok ama üyeler çok “sıkı”. Başkanlığını Atom Damalı'nın yaptığı dernekte Ahmet Örs, Mehmet Aksel, Merve Gürsel, John Sytmen, Osman Serim, Max Thomae, Semir Orcan ve Ali Sözmen gibi sektöre katkı veren isimler bulunuyor. Unutmadan, facebook’da hemen bir sayfa açılmış. http://www.facebook.com/pages/Maslak-Turkey/Turk-Kahvesi-Kulturu-ve-Arastirmalari-Dernegi/320536465536

Mutlaka izlemeli, seyretmeli, görmeli
Ufuk açan pek çok sergi, konser, tiyatro oyunu var şehirde. Ajandanıza not almanız için birkaç öneri.

Dünyaca ünlü Türk heykeltraş Mehmet Aksoy’un "İnsan Halleri" isimli sergisi Galeri Işık Teşvikiye’de açıldı. Sanatçının farklı boyutlarda, mermer, taş ve bronz döküm olarak çalıştığı 30 heykelin yer aldığı sergi, 6 Mart Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebiliyor. Adres: Teşvikiye Cad. No: 152, Nişantaşı Tel: 0212-233 12 03.

“Türk resim Sanatının Bir Asırlık Öyküsü 2” sergisini hala gezmediyseniz 30 Nisan’a kadar vaktiniz var. Ajandanıza mutlaka kaydedin. Rezan Has Müzesi’ndeki sergide Fausto Zonaro, Alberto Pasini, Fabiust Brest gibi Oryantalist ressamlardan; Osman Hamdi, Şeker Ahmet, Halil Paşa, Mahmut Cûda ve Feyhaman Duran gibi Türk Resim Sanatının önemli isimleri ile Çağdaş Ressamlardan Erol Akyavaş, Burhan Doğançay ve Kemal Önsoy gibi sanatçıların en iyi eserlerinden örnekler yer alıyor. Adres: P.K.5, Kadir Has Caddesi Cibali, Fatih, Cibali, İstanbul. Tel: 0212 533 65 32.
Cumhuriyetin 50 yılında Plastik Sanatlar Sergisi Tunca Sanat’ta 3 Nisan’a kadar gezilebilir. Bu önemli sergide Müstakillerden Ali Çelebi, Zeki Kocamemi, Mahmut Cuda, Cevat Dereli, Şeref Akdik.D grubundan Zeki Faik İzer, Cemal Tollu, Nurullah Berk, Abidin Dino, Elif Naci, Zühtü Müridoğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Sabri Berkel, Fahrunnisa Zeid, Arif Kaptan, Hakkı Anlı.. Yeniler Grubundan Nuri İyem, Ferruh Başağa, Avni Arbaş, Haşmet Akal, Nejad Melih Devrim, Selim Turan, Turgut Atalay... Onlar Grubundan; Orhan Peker, Turan Erol, Nedim Günsür, Mustafa Esirkuş, Leyla Gamsız, Fikret Otyam, Mehmet Pesen...Soyut Eğilimlerde Mübin Orhon, Abidin Elderoğlu, Cemal Bingöl, Adnan Çoker, Burhan Doğaçay, Altan Gürman, Kuzgun Acar, Sadi Çalık, Ali Hadi Bara… Bağımsız gelişme olarak da Fikret Mualla, Hamit Görele, Malik Aksel, Şefik Bursalı, İhsan Cemal Karaburçak, Cihat Burak, Nuri Abaç, Erol Akyavaş, Edip Hakkı Köseoğlu gibi sanatçılar yer alıyor.

Ajandanıza bir de şu iki siteyi not edin: www.alpalper.com Türkiye’yi hiç böyle görmemişsinizdir. http://www.360tr.net/17_canakkale/gelibolu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder